Kimen leser

Bokliv i Kimen – våre favoritter

Kimen leser

Heretter er jeg ingen

En av de tingene Astrid liker veldig godt ved Hanne-Vibeke Holst sin roman om sin far, er at Knud blir beskrevet på en så ærlig, men samtidig respektfull måte. Forfatteren klarer å komme inn under huden på sin far, og virkelig beskrive han som person, og hvordan han så verden ut i fra seg selv, forteller Astrid, og sier at hun syns boken hadde et fint driv. “Man må bare vite hvordan det går med han til slutt”.

les mer

Kimen leser

Jeg er Pilegrim av Terry Hayes

Terroristen Saraseneren er i besittelse av et våpen som potensielt kan ta livet av millioner av mennesker, og agenten med dekknavnet Pilegrim er den eneste som kan stanse han. Terry Hayes klarer ikke bare å beskrive terroristen Saraseneren, men også mennesket bak de forferdelige tankene og handlingene i denne actionthrilleren.

les mer

Kimen leser

Napoli-kvartetten av Elena Ferrante.

Vi møter den skolerte og suverene Elena og hennes lidenskapelige og uregjerlige venninne Lila. Vi følger dem fra barndom til alderdom, gjennom Kristin Sørsdal sin fantastiske nynorske oversettelse av denne kvartetten som har blitt utrolig populær.

les mer

Kimen leser

Svøm med dem som drukner av Lars Mytting

Boken handler om Edvard, som er fortelleren i denne romanen, og hans jakt etter svar på gåten omkring hans foreldres død da han selv bare var tre år gammel. Lars Mytting vant i 2014 Bokhandlerprisen for denne romanen, som Per Anton beskriver som en underholdende roman om forholdet mellom mennesker.

les mer

Kimen leser

Ut og stjæle hester av Per Petterson

Dette er historien om Trond, og sommeren han var femten, som han tilbrakte på setra med sin far. En sommer preget av tømmerhogst, hester, høy, varme, regn og menn som arbeider og samarbeider. En roman jeg kjente meg igjen i, sier Jarle, som forteller om en nærmest musikalsk opplevelse da han leste denne boken.

les mer

Kimen leser

A long way down av Nick Hornby.

Marit beskriver denne boken som en humoristisk roman, med et egentlig helsvart tema.
Hva skjer når fire fremmede, og totalt ulike mennesker, møtes tilfeldig på taket av en femten etasjer høy bygning for å ta sitt eget liv?

les mer

Kimen leser

CeeCee Honeycutts reddende engler av Beth Hoffman.

Boken starter som en tragedie, sier Hilde, men den bygger seg opp til å bli en skikkelig koselig og hjertevarm historie, med saftige karakterer som ikke slipper taket i deg.

les mer

Kimen leser

Øst for Eden av John Steinbeck

Temaene i boka er mange: Det handler blant annet om menneskers søken etter anerkjennelse, kanskje spesielt fra våre foreldre, om den vanskelige kjærligheten, og den vonde sjalusien. Men mest av alt er boka for meg en historie om at våre liv ikke er styrt av skjebnen, men at vi alle har en fri vilje.

les mer

Kimen leser

Oppfinnelsen av Hugo Cabret

En grafisk spenningsroman, der foreldreløse Hugo forsøker å finne ut av mysteriene omkring sin far, som har etterlatt seg en notisbok, og deler av en oppfinnelse.
Vakkert illustrert med blyanttegninger, og man blir dratt inn i historien gjennom disse.

les mer
Translate »