Kimen leser

Bokliv i Kimen – våre favoritter

Kimen leser

Napoli-kvartetten av Elena Ferrante.

Vi møter den skolerte og suverene Elena og hennes lidenskapelige og uregjerlige venninne Lila. Vi følger dem fra barndom til alderdom, gjennom Kristin Sørsdal sin fantastiske nynorske oversettelse av denne kvartetten som har blitt utrolig populær. I september får vi i Kimen besøk av denne dyktige oversetteren, og informasjon om dette finner du i vår kalender.

les mer

Kimen leser

Svøm med dem som drukner av Lars Mytting

Boken handler om Edvard, som er fortelleren i denne romanen, og hans jakt etter svar på gåten omkring hans foreldres død da han selv bare var tre år gammel.
Lars Mytting vant i 2014 Bokhandlerprisen for denne romanen, som Per Anton beskriver som en underholdende roman om forholdet mellom mennesker.

les mer

Kimen leser

Ut og stjæle hester av Per Petterson

Dette er historien om Trond, og sommeren han var femten, som han tilbrakte på setra med sin far. En sommer preget av tømmerhogst, hester, høy, varme, regn og menn som arbeider og samarbeider. En roman jeg kjente meg igjen i, sier Jarle, som forteller om en nærmest musikalsk opplevelse da han leste denne boken.

les mer

Kimen leser

A long way down av Nick Hornby.

Marit beskriver denne boken som en humoristisk roman, med et egentlig helsvart tema.
Hva skjer når fire fremmede, og totalt ulike mennesker, møtes tilfeldig på taket av en femten etasjer høy bygning for å ta sitt eget liv?

les mer

Kimen leser

CeeCee Honeycutts reddende engler av Beth Hoffman.

Boken starter som en tragedie, sier Hilde, men den bygger seg opp til å bli en skikkelig koselig og hjertevarm historie, med saftige karakterer som ikke slipper taket i deg.

les mer

Kimen leser

Øst for Eden av John Steinbeck

Temaene i boka er mange: Det handler blant annet om menneskers søken etter anerkjennelse, kanskje spesielt fra våre foreldre, om den vanskelige kjærligheten, og den vonde sjalusien. Men mest av alt er boka for meg en historie om at våre liv ikke er styrt av skjebnen, men at vi alle har en fri vilje.

les mer

Kimen leser

Oppfinnelsen av Hugo Cabret

En grafisk spenningsroman, der foreldreløse Hugo forsøker å finne ut av mysteriene omkring sin far, som har etterlatt seg en notisbok, og deler av en oppfinnelse.
Vakkert illustrert med blyanttegninger, og man blir dratt inn i historien gjennom disse.

les mer

Kimen leser

Karsten liker å danse

Gro er kinosjef for Kimen kino, og som mange andre mødre leser hun bøker for sønnen sin. Etter å ha lest denne boken for min 5 år gamle sønn, ble jeg rørt over hvor fint den var skrevet og på hvilken flott måte man kan fortelle barn at de ikke skal mobbe andre som gjør litt andre ting enn «normalen».

les mer

Kimen leser

Ikke uten min datter

Om en mors kamp for å få sitt barn bort fra det som beskrives som et fangenskap hos ektemannens familie i Iran. Dette var virkelig en gripende historie, sier Lillian. Man følte man var med dem på flukten, og man kunne føle frykten deres.

les mer
Translate »