Filmoteket

Filmoteket

Filmoteket er bibliotekenes egen filmtjeneste, med over 1800 filmer!


Filmoteket lar brukere låne og se filmer fra biblioteket uten å måtte oppsøke det fysisk.Det koster deg ingenting å låne film ettersom dette er en del av bibliotekets ordinære utlånstjenester, akkurat som bøker, lydbøker etc. Filmtjenesten ble lansert april 2020 som den nye måten å låne film fra biblioteket. Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske  og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere (‘storselgere’) til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene. Du finner mer enn 1800 filmer og serier å velge mellom, og katalogen vokser hver eneste uke med masse nytt, spennende innhold. 

 

Hvordan se film?

Du oppretter først en konto på Filmoteket med lånekortnummer og PIN-kode. Du kan lese om filmen og spille av trailer før du bestemmer deg for om du vil låne den. Det er aldri ventetid på filmer så du vil alltid kunne låne akkurat den filmen du ønsker umiddelbart. Når du har lånt filmen, kan du se den så mange ganger du vil i løpet av de neste 48 timene. Du kan låne fire filmer per måned. 

Filmene kan strømmes til alle plattformer, i alle de kjente nettleserne og enkelt overføres til større skjerm/ TV via AirPlay og Chromecast. Du må være tilknyttet internett for å se filmene.

På Min side registrerer du lånekortet og har til enhver tid full oversikt over dine favoritter, lånehistorikk og antall brukte og gjenstående lån inneværende måned.

Dersom du ikke har lånekort, kan du enkelt skaffe dette digitalt eller ved å komme innom skranken i biblioteket. 
 

Språkvelger