Høstens nye håndarbeidsbøker

Høstens nye håndarbeidsbøker

Vil du lære å sy noe enkelt? Eller er du på jakt etter nye strikkeoppskrifter? Inspirasjonen finner du i høstens boknyheter.

Her på biblioteket finner du et bredt utvalg av håndarbeidsbøker. Vi har bøker for både nybegynnere og mer avanserte teknikker. Bruk søket på hjemmesiden eller spør oss i skranken om du trenger hjelp til å finne boken for deg. 

 

Her er noen av høstens nyheter!

 

Lær å sy isipisipants med Fæbrik
Av Ingrid Bergtun, Ingrid Vik Lysne, Mari Nordén og Jenny Skavlan

Gjennom enkle steg-for-steg-oppskrifter og et lite sykurs kan alle lære å sy Fæbriks egen ISIPISIPANTS. Dette er buksa, shortsen, kosebuksa eller nattbuksa som passer til de aller fleste anledninger. Bare fantasien setter grenser for hva du kan lage ut av denne kule buksa.

«Vi elsker å sy, og håper at våre tips og erfaringer kan inspirere andre til å oppleve den samme sygleden. Velkommen inn i vårt univers av miljøvennlig klesdesign, mestringsfølelse og skaperglede! Viva la syrevolusjon!»
 

Leter du etter flere oppskrifter fra denne gjengen finner du det i Fæbrik syboka.

 

 

 

 

 

 

Strikk din egen basisgarderobe 
Av Camilla Dingsøyr

Camilla Dingsøyr, strikkedesigneren med kontoen @lokaloslo på Instagram, deler råd og tips om hvordan man strikker sammen en garderobe bestående av basisplagg fra innerst til ytterst. Boken inneholder strikkeoppskrifter på plagg til både hverdag og fest, og passer til alle ferdighetsnivåer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Delikat strikk til barn - og litt til voksne   

Av Hawre Gyth

Boken inneholder oppskrifter på slitesterke klær til barn, samt noen oppskrifter på komfortable klær til voksne.
Hawre Gyth er opptatt av strukturstrikk og duse jordfarger. Plaggene kommer i størrelsene 0-6 år, og kan tilpasses til brukeren.
Plaggene til voksne er i størrelsene XS til 5XL. Hawre er opprinnelig fra Kurdistan, der håndarbeid ga henne trøst i en hverdag preget av krig.
Hun deler sine design på Instagramkontoen @studiogyth.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skappelglede 
Av Dorthe Skappel

I Skappelglede finner man inspirasjon og mange nye favoritter å velge mellom. Plaggene strikkes i herlige farger og i bærekraftig, myk norsk ull. Samtlige mønstre har den lille, velkjente 'Skappel-twisten' som har gjort Dorthes strikk til høyt elskede plagg for kvinner i alle aldre. Oppskriftene i Skappelglede har enkle og tydelige beskrivelser, og passer for både nybegynnere og viderekomne. Her får du både lettstrikket og mer utfordrende design - alt etter hva slags strikkeprosjekt du har lyst til å sette i gang med. Bli med inn i det vakre, lekne Skappeluniverset og la deg inspirere av høstens herligste strikkebok.

 

Leter du etter andre strikkebøker av Dorthe finner du de her. 

 

 

 

 

 

 

 

Strikk med Fløtre  
Av Trine Fløtre-Gansmoe

Klassiske plagg med fletter og strukturer, forklart slik at alle kan klare å strikke dem. Denne boken inneholder 43 flotte oppskrifter fra Trine Fløtre-Gansmoe, som står bak den populære Instagramkontoen og strikkebutikken @floetre. Hun forklarer flette- og strukturstrikk på en så lettfattelig måte at alle kan få det til. Boken tar deg fra helt enkle fletter til mer komplekse strukturer og inneholder plagg til dame og herre, og til jente og gutt opp til 12 år. Her finner du gensere, cardigans, kortermede topper og masse herlige småplagg: luer, votter, halser, hette, sokker, tøfler, skjerf og en kjempesøt hundegenser. Du får også tips om hvordan du tilpasser størrelse og modell slik at plaggene sitter perfekt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette er kun høstens nyheter her hos oss. Du finner et stort utvalg håndarbeidsbøker i faghylla vår. Kom innom så hjelper vi deg gjerne!

 

Språkvelger