E-ressurser og søk

​Leter du etter noe? Nedenfor finner du lenker til utvalgte sider som kan hjelpe deg. De fleste sidene er tilgjengelige fra hvor som helst i verden, men noen krever at du er pålogget Wi-Fi “Kimen-gjest”, og andre at du logger inn med nasjonalt lånekort. Mangler du, eller er usikker på om du har nasjonalt lånekort eller PIN-kode? Send oss en e-post eller spør oss i skranken, så hjelper vi deg!

Elev eller student? Sjekk ut lenkesamlingen vår for studenter og skoleelever.

Bøker, aviser og filmer på nett

Bokhylla

Nasjonalbiblioteket. National Library of Norway.

Nasjonalbiblioteket har digitalisert mange gamle bøker, og nesten alle norske utgivelser fra før år 2000 ligger fritt tilgjengelig her, for alle som befinner seg i Norge.
Bokhylla har også en avistjeneste – for denne er det andre regler som gjelder. Les mer om nettbibliotekets ulike tilgangsnivå her.

 

Bokselskap

hvit b på mørkegrå firkantet bakgrunn.

Her ligger norske tekster som er falt i det fri, i tillegg til forfatterbiografier, periodeomtaler og tekstredegjørelser. Forfatter- og verkspresentasjonene er hovedsakelig skrevet for skoleelever.

 

Bookbites

Hvit b på lilla bakgrunn.

Gir gratis tilgang til tusenvis av e-bøker og lydbøker på nettbrett eller smartelefon. Opprett bruker, og logg inn med lånekortnummer og PIN-kode. Har du ikke lånekort, kan du få det på ditt lokale bibliotek. Med e-boklån slipper du purringer fra biblioteket – bøkene leveres automatisk når lånefristen går ut.

Bookbites for Android  ♦  Bookbites for iOS

 

Filmbib

Blå knute. FIlmbib

Filmbib er en strømmetjeneste for norsk kort- og dokumentarfilm. Du får tilgang til tjenesten via ditt nasjonale lånekort. Logg på med lånekortnummer og PIN-kode. Filmbib er tilgjengelig på PC, smarttelefon og nettbrett.

Filmbib for Android  ♦  Filmbib for iOS

 

Lesekroken

Åpen bok bak teksten

Lese- og aktivitetsside for barn. Les og lytt til eventyr på flere språk, syng med på barnesanger, fargelegg, legg puslespill og spill ordlotto. Passordet for stjørdalinger er stjørdal.

 

Pressreader

Grønn P. pressreader

PressReader inneholder digitale utgaver av tusenvis av aviser og tidsskrift fra hele verden. Last ned appen PressReader til din mobile enhet og få tilgang via Wi-Fi “Kimen-gjest” i biblioteket. Du kan også bruke PressReader via nettleser. Tilgangen din varer i tre dager, som betyr at du kan bruke tjenesten hjemmefra etter bibliotekbesøket.

Du kan også få tilgang hjemmefra ved å logge inn med lånekortnummer og PIN-kode i Meg&Mitt, og trykke deg inn på PressReader. Se hvordan her.

Pressreader for Android  ♦  Pressreader for iOS

 

Verdensbiblioteket

Åpen grønn bok på mørkegrønn bakgrunn. Verdensbiblioteket

For tiden er disse språkene tilgjengelige: albansk, arabisk, assyrisk, bosnisk, dari, kroatisk, kurdisk, persisk, polsk, serbisk, somali, syriansk, thai, tigrinja og tyrkisk.

Finn bøker og filmer

Biblioteksøk

Forstørrelsesglass til høyre for teksten:

Finn bøker, filmer, spill og musikk fra norske bibliotek. Bestill her, og hent på ditt lokale bibliotek. Tjenesten er levert av Nasjonalbiblioteket, og krever nasjonalt lånekort.

 

Emnesøk – barn og ungdom

Gutt i grønn genser, sitter ved et bord og leser. To bøker ligger i en stabel ved siden av. Tenkeboble ved hodet hans.

Side som gjør det enkelt å finne fortellinger som gjenspeiler emner i læreplanen for grunnskolen. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Emnesøk – unge voksne og voksne

Oransje forstørrelsesglass over grå dokumenter

Side som gjør det enkelt å finne fortellinger som gjenspeiler emner i læreplanen for videregående opplæring. Temaer som familie, oppvekst, vårt forhold til andre mennesker, til historien, til teknologien og naturen. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Film/serie og bok

Hvit stjerne på blå bakgrunn, omgitt av to røde sirkler.

Finn ut hvilken bok som ligger bak filmen/serien, eller hvilke filmer/serier som er basert på en utvalgt forfatters bøker. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Globus

En bokstabel med ei åpen bok, ligger under en blå globus.

Finn bøker og filmer om eller fra bestemte steder i verden. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Noveller og eventyr

Ei gryte med gull er plassert ved enden av regnbuen. En irsk nisse i grønne klær sitter oppi gryta, og holder ei oljelampe i hånda.

Søk etter noveller og eventyr og finn forfatteren, hvilke noveller/eventyr en bestemt forfatter har skrevet, hvilke bøker novellen/eventyret fins i, noveller/eventyr på bestemte språk, medietyper, barn/voksen. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Serier og krimhelter

Rund beige bakgrunn. Mann med bart, pipe og kledd i grønt, undersøker et rødt spørsmålstegn, gjennom et forstørrelsesglass.

Få oversikt over rekkefølgen på bøker i serier. Du får også oversikt over hvilke bøker en bestemt “krimhelt” opptrer i, og hvilke serier en forfatter har skrevet. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

Oppslagsverk

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell. En del ressurser har alle tilgang til, mens andre ressurser krever at du er koblet på Wi-Fi “Kimen-gjest”.

 

Ordnett

Rund og lyseblå bakgrunn, med teksten ORDNETT.NO

Ordnett er en tjeneste fra Kunnskapsforlaget, og du får tilgang til en rekke ordbøker herfra når du bruker bibliotekets datamaskiner, eller din personlige PC/mobil/nettbrett er tilkoblet Wi-Fi “Kimen-gjest”.

 

Retriever (Atekst)

Retriever atekst. Oransje fisk under teksten.

Dette er Nordens største digitale nyhetsarkiv. Det er ikke en nettavis, hvor du kan bla og klikke deg fra artikkel til artikkel. Dette er en side for de som leter etter en konkret artikkel, eller artikler om en konkret sak/person. Du får tilgang til dette på bibliotekets datamaskiner, og via Wi-Fi i bibliotekets lokaler.

 

Store norske leksikon

Strekfugl inni en runding. Svart på hvit bakgrunn.

Store norske leksikon er Norges største nettsted for forskningsformidling. Når du søker i Store norske leksikon, søker du samtidig i Norsk biografisk leksikon, Store medisinske leksikon og Norsk kunstner-leksikon.

Translate »