lør 19okt

Hvor: Bibliotekamfi

Kl. 12.00

Pris: Gratis

Hvordan gjenkjenner vi en vulkansk stein? Greier vi å lage en slik stein på biblioteket?

Der du bor er det sikkert mye skog og gress. Og sikkert litt stein også. Hvis du graver deg litt ned i bakken finner du enda mer stein, og hvis du fortsetter og grave gjennom Jorda helt til den andre siden, finner du bare stein hele veien. Jorda består altså nesten bare av stein. Det meste av denne steinen er vulkansk, og siden vi geologer prøver å finne ut hvordan Jorda er bygd opp og har forandret seg siden den ble dannet for 4600 millioner år siden, må vi kunne gjenkjenne vulkansk stein og skjønne hvordan den dannes.

Vi skal se på vulkanske steiner, noen gamle, noen unge, og så skal vi prøve å lage en slik stein.

Kun for barn mellom seks og ti år.

Foreldre og søsken kan for eksempel besøke barne-, ungdoms- eller voksenavdelinga på biblioteket, eller ta en kaffekopp i Kafé Kulissen i mellomtiden.

Arrangør: Stjørdal bibliotek og Kunnskapsbyen

Tilbake til arrangementsoversikt