Ofte stilte spørsmål

Dette er spørsmål vi ofte får om våre nye nettsider. Trykk på spørsmålet for å lese svaret.

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ikke nøl med å kontakte oss.

Bruk lånekortnummer og PIN-kode for å logge inn. Du kan bruke din gamle PIN-kode hvis du allerede har opprettet en. Trenger du en PIN-kode? Kontakt oss!

Klikk på knappen «Logg på» øverst til høyre på siden. Skriv inn lånekortnummeret ditt i den øverste boksen og PIN-kode i nederste boksen. Klikk på OK.

OBS! Husk stor N når du taster inn lånekortnummeret.

Lånekortnummeret står på baksiden av lånekortet ditt, under strekkoden. PIN-koden er fire sifre.

 

Vet du ikke om du har lånekortnummer og PIN-kode? Kontakt oss på folkebiblioteket@stjordal.kommune.no

Lånekort får du gratis ved å komme innom oss og vise legitimasjon. Barn får lånekort ved skolestart. Er du over 15 år kan lånekortet også brukes på andre bibliotek i Norge dersom du velger nasjonalt lånekort. Ved første gangs bruk på et nytt bibliotek må kortet aktiveres i dette bibloteket.

Det er viktig at du stenger lånekortet ditt hvis du mister det. Du er ansvarlig for alle lån på kortet ditt, selv om noen andre bruker det.

Du kan stenge kortet ditt på «Mine sider». Logg inn med lånekortnummeret og PIN-koden din. Deretter går du inn på «Mine sider» og klikker deg inn på «Min profil». Der vil du finne dine registrerte kort og kontoer. Finn det kortet du vil sperre, og trykk på den grønne «Sett som inaktiv»-knappen. Du vil få opp en dialogboks med spørsmål om du vil sette dette kortet som inaktivt, hvor du da trykker «OK».

For å åpne kortet igjen må du ta kontakt med oss. 

Dersom du har glemt PIN-koden din kan du enten komme innom oss for å få en ny, eller du kan gjøre det selv her på nettsiden. Ved innlogging kan du trykke på knappen «Har du glemt PIN-koden?», og du vil bli guidet gjennom hvordan du resetter PIN-koden.

Husk at du også trenger PIN-kode for å låne på automatene våre.

Ja, du kan når som helst endre PIN-koden din på disse nettsidene. Alt du trenger å gjøre er å logge inn på vanlig måte. Deretter går du inn på «Mine sider» og klikker deg inn på «Min profil» der. Her vil du få tilgang til dine registrerte kontoer hos oss og kan endre PIN-kode.

Ja - du kan levere bøker som er lånt ved alle andre bibliotek i Norge og vi sender de i retur.  Merk deg at bøkene ikke blir registrert som innlevert før eierbiblioteket har mottatt bøkene.

Har du  gebyrer utestående vil du finne dette ved innlogging i  "Mine Sider"

For å fornye dine lån må du gå inn på «Mine lån». Der får du opp en liste med alle dine aktive lån. 

Under «Status» vil du få opp en grønn «Forny»-knapp dersom det er mulig å fornye tittelen. Du kan bare fornye en tittel én gang om dagen, og du har mulighet til å fornye den tre ganger. Dersom noen står på venteliste på den lånte tittelen, vil du ikke ha mulighet til å fornye den. 

For å fornye alle eller flere lån, kan du markere de du vil fornye i markeringsboksene, og trykke på knappen «Forny lån» til høyre over listen. 

Når du har funnet en bok du vil låne, klikker du på bokens tittel hvis du er i resultatlisten. Bla ned til der det står «Tilgjengelighet», der skal du få opp Stjørdal bibliotek og kan klikke på haken for å se om vi har tittelen inne i Stjørdal. Får du ikke opp noe sted under "Tilgjengelighet", er du mest sannsynlig inne på en e-bok. Gå tilbake til søkeresultatet og velg et annet eksemplar. 

Ikke tilgjengelig betyr at vi for øyeblikket ikke har noe ledig eksemplar. Dette kan skyldes at boken er utlånt, men det kan også være en kommende bok vi har i bestilling, eller det kan være en bok som er savnet.. 

Hvis du vil fjerne en reservering går du inn på «Mine reserveringer» under «Mine sider». Da kommer det opp en liste med alle dine reserveringer. For å fjerne en eller flere reserveringer markerer du den lille avkryssingsboksen til venstre for tittelen du vil fjerne. Over listen med reserveringer finner du en rad med en valgene Skriv ut, Merk alle, Opphev alle, og Fjern.

For å slette de valgte reserveringene trykker du på ifjern. Du får da opp en dialogboks hvor du får spørsmål om du vil slette reserveringen, hvor du svarer «OK». Dersom alt gikk i orden vil du få en beskjed om at reserveringen din ble slettet.

Husk at du må trykke deg inn på selve boken for å få reservert den. Får du ikke opp «Reserver»-knappen, kan det hende du er inne på en e-bok. Dette ser du lett ved å sjekke «Medietype» ved siden av bokens bilde. E-bøker kan ikke reserveres på disse nettsidene, det må du gjøre inne i BookBites-appen. 

Når du finner en bok du vil reservere, må du gå inn på selve siden om boken. I resultatlisten over søk, betyr dette at du må trykke på bokens tittel. Til høyre for informasjonen om boken finner du tre knapper, hvor en av dem er «Reserver»-knappen.

Hvis du trenger boken kun i en spesifikk periode, kan du velge når reserveringen skal være gyldig fra og til. Dette kan være praktisk hvis du skal reise bort, og ikke ønsker at reserveringen skal tre i kraft før du er tilbake. Dersom det ikke har noe å si kan du la disse feltene stå som de er, og reserveringen vil være gyldig i 1 år fra reserveringsdato. Trykk «Lagre» og du vil få en beskjed over bokens tittelen om reserveringen din er i orden eller ikke.

Søk

Språkvelger