Her kommer noen nyttige ferietips fra oss på biblioteket!

 

Åpningstider i sommer

Våre åpningstider fra mandag 21. juni er:
10.00-15.00 mandag – fredag
11.00-15.00 lørdag
(Selvbetjent mellom kl. 10.00 – 11.00 hverdager)

Behold plassen i reserveringskøen i sommer

Hvis du står på venteliste på en bok du vet du ikke har mulighet til å hente i sommer kan du enkelt logge inn på Meg&Mitt og pause reserveringen. Du kan selv velge hvor lang pause du vil ha på den aktuelle reserveringen. På den måten beholder du plassen din i køen.

Logg inn her: https://stjordalbibliotek.no/megogmitt/

Logg inn med lånekortnummer/e-post, og din pin-kode. Her får du full oversikt over dine lån og reservasjoner. Du kan også søke etter og reservere bøker derfra. Har du spørsmål om innlogging? Kontakt oss så hjelper vi deg!

Sommerles

Barn i 1. – 7. klasse kan melde seg på årets sommerleskampanje. Her registrerer du bøker barnet leser, eventuelt har blitt lest for, eller lydbøker. Barna får digitale trofeer, premier og økt leselyst! Les mer om sommerles her: https://stjordalbibliotek.no/sommerles/

Sommerles

Bookbites – vår nye e-bokapp

Skal du på reise kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilke bøker man skal ha med. Men, laster du ned appen Bookbites har du øyeblikkelig flere tusen titler rett på mobilen eller nettbrettet. Her finner du bøker og lydbøker. Tilbudet er gratis, og alt du trenger er lånenummeret ditt og pin-kode. Har du glemt pin-koden kan du få ny via Meg&Mitt eller ved å kontakte oss.

Les mer om Bookbites her: https://stjordalbibliotek.no/bookbites/

Ei rekke av bøker bak Bookbites-logoen

Reisebøker

Det ser ut til at de fleste av oss kommer til å feriere i Norge i år også. En perfekt anledning til å se hva dette landet har å by på av opplevelser for store og små. Vi har mange reisehåndbøker for inspirasjon!

Vi har de siste utgavene av Den Norske Turistforenings årbøker. Fine bøker med masse tips for vellykkede turer!

Norge er det landet i verden som har nest lengst kystlinje (etter Canada), og den er hele 100915 km lang. Her er det altså nok av plass til alle. Nyt solnedgangene, prøv fiskelykken eller ta med dykkebriller for å utforske den norske havbunnen.

Ta med lånekortet på ferie

Skal du feriere andre steder enn her på Stjørdal så kan du fremdeles låne ved alle landets folkebibliotek! Det enkleste er at du har nasjonalt lånekort. (Dette kan du få ved hvilket som helst bibliotek.) Husk at du også kan levere bøker hos alle norske bibliotek. Har du for eksempel lånt en bok i Kristiansand kan du altså levere den her i Stjørdal og motsatt.

Borte bra – men hjemme best?

Mange velger nok å ikke reise bort denne sommeren, og da er vi her for deg! Vi holder åpent i hele sommer (se åpningstider øverst i saken), og boknyhetene er på plass i hyllene våre. Spør oss om anbefalinger, vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

God sommer!