For skoler og barnehager

Bilde tatt ovenfra av lilla buesofa

Stjørdal bibliotek ønsker alle barnehager og skoleklasser velkomne til å besøke oss i vår åpningstid. Matpakker kan spises i området ved aviskroken, og sofaen Linnormen.

 

Barneavdeling og ungdomsavdeling ligger i første etasje i biblioteket. Her finnes bøker, filmer, lydbøker, tegneserier og en egen eventyrkrok. Vi har også iPader som kan lånes for bruk i biblioteket.

 

Lesestund

Vi i StjørdBarn lytter til voksen som leser høytal bibliotek arrangerer høytlesning for grupper av barn og unge.

Lesestundene passer for både små og store grupper. I bibliotekamfiet har vi plass for de store gruppene, og vi har eventyrkroken som egner seg best for et mindre antall barn.

Har du en gruppe dette kunne være aktuelt for tar du kontakt med oss, og vi finner et passende tidspunkt. Vi tilpasser lesestunden etter alder på barna, og vi kan også velge bok ut i fra et tema dere ønsker å ha fokus på.

Vi ønsker velkommen til en koselig og morsom lesestund her hos oss.

Bokkasser

BokstabelFor å bestille bøker til barnehagen eller klassen/trinnet er det bare å ta kontakt med oss. Dere bestemmer selvsagt innholdet i kassen selv. Om ønskelig er vi behjelpelig med å velge aktuelle bøker som passer aldersgruppen.

Utlånstida er to måneder. Kassene kan dere enten hente og levere selv, eller dersom det passer med kjøreplanen, kan de også sendes med bibliotektransporten som kjører mellom biblioteket og alle skolene i kommunen ca. en gang pr. måned.

Vi har stort utlån av barnebøker og det kan i perioder være vanskelig å skaffe mange eksemplarer av de nyeste og mest populære titlene, men vi bestreber å etterkomme ønsker fra dere.

Klassebesøk

Alle klasser er velkomne til å bruke oss i bibliotekets åpningstid. For å låne må elevene ha med lånekort. De kan også bruke smarttelefon til å låne på utlånsautomatene våre ved å bruke app for QR-kodeleser eller Snapchat. Vi gjør oppmerksom på at vi har selvbetjent bibliotek alle hverdager fra 09.00 til 10.00.

Vi kan i samarbeid med lærer tilpasse besøkene til de behov og ønsker klassen eller gruppen har. Slike besøk kan inneholde:
– Bokprat og/eller høytlesning
– Omvisning på biblioteket
– Orientering om hvordan samlingene er ordnet
– Opplæring i søk i vår database
– Visning av nettsidene våre

Ta kontakt i god tid før ønsket dato.  Sett gjerne av tid etter opplegget slik at elevene kan kikke seg rundt, og vi kan hjelpe hver enkelt med å finne riktig bok.

 

Lesesett

Fylkesbiblioteket i Trøndelag kjøper inn lesesett for utlån til grunn- og videregående skole. Bøkene sendes med bibliotektransport til nærmeste folkebibliotek, og de kan også leveres tilbake dit uten kostnad for skolene.

⇒Søk lesesett Ytre Namdal videregående skole, Vikna

⇒Søk lesesett Trondheim

Besøk Trøndelag fylkesbibliotek sin hjemmeside for mer informasjon og tips om lesesett, og for å bestille.

⇒Trøndelag fylkesbibliotek – tjenester

 

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

Visste du at du kan få sett og lest en rekke dokumenter hos Nasjonalbibliotekets nettbibliotek? Nasjonalbiblioteket digitaliserer bøker, bilder, tidsskrift, aviser, musikkmanuskripter, kart og brev.

les mer
Hentebiblioteket – bestill og hent

Hentebiblioteket – bestill og hent

Biblioteklokalene er fortsatt stengt for publikum, men nå tilbyr vi tjenesten “Hentebiblioteket – bestill og hent” via inngang A på baksiden av Kimen kulturhus.

les mer
Translate »