I denne spalten er vi på jakt etter de bøkene som gjør sterkt inntrykk, og de bøkene man husker best. Vi forsøker å finne ut hva det var med akkurat den boken som gjorde at den ble gjemt så godt i leserens minne.

Hilde jobber ved Kimen kino som skiftleder og teknisk vert, og hadde en slik opplevelse da hun leste CeeCee Honeycutts reddende engler av Beth Hoffman under en ferietur.

Boken starter som en tragedie, sier Hilde, men den bygger seg opp til å bli en skikkelig koselig og hjertevarm historie, med saftige karakterer som ikke slipper taket i deg. 

I boken møter vi CeeCee, som blir helt alene i verden da hennes psykotiske mor, Camille, dør i en bilulykke. Da dukker CeeCees ukjente grandtante Tootie opp. Hun tar med seg jenta til Savannah i Georgia, og CeeCee opplever for første gang en trygg tilværelse med kjærlighet, velstand og eksentriske sørstatskvinner.

En lettlest, og kanskje typisk damebok vil noen si, som man ikke klarer å legge ifra seg før man er ferdig med siste side, og man har felt tårer av både latter og sorg.

 

 

 

 

Translate »