Elin jobber i biblioteket, og er opptatt av hva det er som gir den gode leseopplevelsen. For henne handler det mye om å bli kjent med mennesker fra innsiden, slik man blir i bøker med få og tydelige karakterer, en fortellerstemme som formidler følelser, opplevelser, og sanseinntrykk på et nært og personlig vis.

En av hennes favoritter i forfatterverden er Herbjørg Wassmo, som ifølge Elin klarer dette på en måte som virker inn på et vidt spekter av følelser.

Disse øyeblikk ble utgitt i 2014, og er dermed en av de nyeste utgivelsene til Wassmo, som har en lang karriere med stor suksessrate. Hun er på nytt aktuell med boka Den som ser, som er et gjensyn med Karna, Dinas barnebarn.

I Disse øyeblikk blir vi kjent med forfatteren Wassmo, fra ung alder, og helt frem til hun er etablert som suksessrik forfatter. Hun forteller på en måte som gjør at man skimter humor og ironi mellom alt det tunge og vanskelige, sier Elin, som har skapt seg et bilde av ei dame som tør å ta spranget inn i det ukjente, til tross for at hun ikke tør, bryter tabuer, og har mot til å gå sine helt egne veier i livet.

Disse øyeblikk er boka for de som er nysgjerrige på hvem Herbjørg Wassmo egentlig er, hvordan hun har levd, og hva som har vært med på å påvirke forfatterskapet hennes. Men det er også en kjempefin bok for de som ønsker å lese historien om et menneskes vei mot det man ønsker av dette livet, med gode skildringer av både natur, mennesker og opplevelser av motgang og medgang, følelsen av tap og seier, mørke og lyse dager.