Jeg heter Ada og jeg har vært her på Pryo-uke og da fikk jeg lage en bokomtale om en serie som jeg liker godt.

Percy Jackson er navnet på en spennende serie om en gutt som er halv gutt, halv gud. Du lærer mye om gresk mytologi og historie. Den er full av humoristiske referanser til gresk mytologi, ispedd actionscener som tar pusten fra deg.

Serien har mottatt en rekke priser, blant annet New York Times Notable Book of 2005, Child Magazine Best Book of the Year og School Library Journal Best Book of the Year.

Percy Jackson er underholdning på høyeste nivå. Anbefales for alle som liker spennende bøker og spesielt Harry Potter-elskere. De fleste som har lest den har elsket den og selv om det er lange bøker kunne jeg lest alle 10 ganger til. Serien består av 5 bøker

1. Percy Jackson lyntyven (Percy Jackson and the lightning thief)

2. Percy Jackson monsterhavet (Percy Jackson and the sea of monsters)

3. Percy Jackson titanens forbannelse (Percy Jackson and the titans curse)

4. Percy Jackson slaget om labyrinten (Percy Jackson and the battle of the labyrinth)

5. Percy Jackson den siste olympier (Percy Jackson and the last Olympian)

Serien handler om en gutt på 12 år som heter Percy Jackson. Hele livet har han følt seg annerledes. Han har blitt kastet ut av de fleste skolene han har gått på. Han bor med moren sin og en stefar. Faren hans dro fra dem når Percy var bare noen få måneder. Stefaren og Percy HATER hverandre. Stefaren behandler moren som en slave og er ikke noe snillere mot Percy. En dag når klassen var på utflukt på et gresk og romersk museum endret livet hans seg helt, noe som han ikke var forberedt på.

Det er monstre, sverdkamp, spesielle krefter, halvguder som sloss til døden, kykloper og gorgoner, titaner og kjemper, guder og halvguder, fauner og satyrer, Minotauros-er og kentaurer. Og best av alt så er det MYE familiedrama.

Men hvis du skal lese bøkene pass på å nyte dem. For plutselig er du ferdig. Det er kanskje litt lange bøker men de går fort (for fort for meg). Dette er den beste serien jeg noen gang har lest hittil og jeg tror ikke jeg kommer til å greie å finne en bedre en. Anbefales både for voksne, ungdom og barn fra 10++. Selv begynte jeg å lese Percy Jackson da jeg var 8 eller 9 år.