Ragnhild er bibliotekar, og jobber mye med barnelitteratur her i biblioteket. Derfor har hun lyst til å vise frem den nye boken fra Lisa Aisato som heter “Snokeboka”.

Forlagets omtale:

“Mannen bak kassa i butikken, dama med hund på bussholdeplassen, alle i dress og med små kofferter i heisen på jobben til mamma – visst virker det som om alle voksne har orden på tingene sine? Visst virker det som om de ikke har en eneste liten hemmelighet? Vel, tro om igjen, og bli med på en flyvende reise bak fasadene! En humoristisk, fargesprakende og avslørende bildebok man kan snoke i og le av sammen”.

Forside snokebokaSelv i disse SoMe-tider er det vel ikke helt stuerent å drive med snoking. Men med Lisa Aisatos korte tekster på rim, og fargesprakende illustrasjoner er det helt greit.

I “Snokeboka” er det en liten flue som er fortellerstemmen, og som blir med 16 tilsynelatende helt vanlige, litt kjedelige mennesker inn i heisen.
Når menneskene endelig er kommet hjem til seg selv er flua fortsatt med, og kan avsløre deres aller dypeste hemmeligheter. Her kommer det både noen skumle, flaue og ikke minst forbløffende avsløringer på hver eneste side.
Tøffe Kurt elsker for eksempel cha cha cha og spanske rytmer, mens Herman syns det er noe kjent med jentungen til Hege…..hmmmm… Og så er det Siv da, som oppsøker legekontoret både titt og ofte, og som kanskje ikke er så forferdelig syk av den grunn….Hvorfor? Vel, det vil jeg ikke avsløre, men leser du boken vil du finne det ut, samtidig som du får en god latter, en fin leseopplevelse, og masse artige avsløringer på kjøpet, forteller Ragnhild.
Illustrasjon fra snokeboka
Ragnhild forteller også at Lisa Aisato har skrevet og illustrert flere fine bildebøker med ulike tema.
Denne gangen er det hvordan vi mennesker fremstiller oss selv ovenfor resten av verden
det handler om.
Er det virkelig slik at folk er den de utgir seg for å være?
Er de virkelig så “perfekte” som de vil ha oss til å tro?
Og er det så forferdelig farlig å vise resten av verden hvem vi egentlig er?  Dette er noen av spørsmålene Lisa Aisato setter fokus på i denne boka.
Forfatteren slipper heller ikke unna, og avslører et forferdelig rot hjemme hos seg selv, noe som kan skyldes at hun jobber iherdig med langt viktigere ting enn rydding, som for eksempel å lage flere bildebøker. Det antydes ganske sterkt i slutten av boka at en oppfølger vil komme.
Det er bare å glede seg!