Kimen leser

Bokliv i Kimen

Kimen leser

Kimen leser

Snokeboka av Lisa Aisato

Mannen bak kassa i butikken, dama med hund på bussholdeplassen, alle i dress og med små kofferter i heisen på jobben til mamma – visst virker det som om alle voksne har orden på tingene sine? Visst virker det som om de ikke har en eneste liten hemmelighet? Vel, tro om igjen, og bli med på en flyvende reise bak fasadene!

les mer
Kimen leser

Kimen leser

Percy Jackson av Rick Riordan

Hvis du skal lese bøkene om Percy Jackson, pass på å nyte dem, sier Ada, for plutselig er du ferdig. Serien er full av humoristiske referanser til gresk mytologi, ispedd actionscener som tar pusten fra deg. Det er monstre, sverdkamp, spesielle krefter, halvguder som sloss til døden, kykloper og gorgoner, titaner og kjemper, guder og halvguder, fauner og satyrer, Minotauros-er og kentaurer. Og best av alt så er det MYE familiedrama.

les mer
Kimen leser

Kimen leser

Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo

Vi blir kjent med forfatteren Wassmo, fra ung alder, og helt frem til hun er etablert som suksessrik forfatter. Hun forteller på en måte som gjør at man skimter humor og ironi mellom alt det tunge og vanskelige, sier Elin, som har skapt seg et bilde av en dame som tør å ta spranget inn i det ukjente til tross for at hun ikke tør, bryter tabuer, og har mot til å gå sine helt egne veier i livet.

les mer
Kimen leser

Kimen leser

Heretter er jeg ingen

En av de tingene Astrid liker veldig godt ved Hanne-Vibeke Holst sin roman om sin far, er at Knud blir beskrevet på en så ærlig, men samtidig respektfull måte. Forfatteren klarer å komme inn under huden på sin far, og virkelig beskrive han som person, og hvordan han så verden ut i fra seg selv, forteller Astrid, og sier at hun syns boken hadde et fint driv. “Man må bare vite hvordan det går med han til slutt”.

les mer
Kimen leser

Kimen leser

Jeg er Pilegrim av Terry Hayes

Terroristen Saraseneren er i besittelse av et våpen som potensielt kan ta livet av millioner av mennesker, og agenten med dekknavnet Pilegrim er den eneste som kan stanse han. Terry Hayes klarer ikke bare å beskrive terroristen Saraseneren, men også mennesket bak de forferdelige tankene og handlingene i denne actionthrilleren.

les mer
Kimen leser

Kimen leser

Napoli-kvartetten av Elena Ferrante.

Vi møter den skolerte og suverene Elena og hennes lidenskapelige og uregjerlige venninne Lila. Vi følger dem fra barndom til alderdom, gjennom Kristin Sørsdal sin fantastiske nynorske oversettelse av denne kvartetten som har blitt utrolig populær.

les mer
Kimen leser

Kimen leser

Svøm med dem som drukner av Lars Mytting

Boken handler om Edvard, som er fortelleren i denne romanen, og hans jakt etter svar på gåten omkring hans foreldres død da han selv bare var tre år gammel. Lars Mytting vant i 2014 Bokhandlerprisen for denne romanen, som Per Anton beskriver som en underholdende roman om forholdet mellom mennesker.

les mer
Translate »