Stjørdal bibliotek er midlertidig stengt

Som tiltak for å begrense videre spredning av koronaviruset er lokalene til Stjørdal bibliotek stengt. På denne siden vil vi legge inn informasjon om lån og levering,
tilgjengelige digitale tilbud for små og store, og informasjonssider om koronaviruset.

 

 

 

Lån og levering

Lokalene til Stjørdal bibliotek er stengt for publikum, og det er dermed ikke mulig å låne og levere som vanlig. Se Hentebiblioteket – bestill og hent for vårt alternative lånetilbud.

Levere?
Du kan levere ved inngang A i hentebibliotekets åpningstider.

Vil du vite hvordan du kan låne og lese e-bøker, e-lydbøker, aviser og tidsskrift?
Se “Digitale ressurser – det digitale bibliotek”.

Hentebiblioteket - bestill og hent
 1. Bestill bøker og filmer ved å reservere på vår hjemmeside, send oss en mail med hva du ønsker, eller ring oss.
 2. Når bestillingen din er klar til henting, mottar du en hentemelding.
 3. Vær obs på hentefristen, og hent innenfor hentebibliotekets åpningstider ved inngang A (ved Carbon fritidsklubb).
 4. Følg anvisninger ved inngangen.

ÅPNINGSTIDER HENTEBIBLIOTEKET:
Tirsdag og onsdag: kl. 11 – 13
Torsdag: kl. 16 – 18

Det er kun forhåndsbestilte bøker, som du har fått hentemelding på, som er mulig å hente.

Les mer på ⇒stjordalbibliotek.no/hentebiblioteket-bestill-og-hent/

Reserveringer og venteliste

Du kan reservere og sette deg på venteliste på bøker og filmer. Søk etter det du ønsker via bok- og filmsøket vårt, og reserver det på ditt lånekort.

Når din bestilling er klar til henting, vil du motta en hentemelding. Via tilbudet Hentebiblioteket – bestill og hent kan du da hente din bestilling ved inngang A i hentebibliotekets åpningstider.

Er det bøker du ikke finner hos oss, kan du sende oss en mail med dine ønsker.

Har du nasjonalt lånekort, kan du også bestille bøker fra andre bibliotek på ⇒www.bibsok.no, og hente bøkene hos oss når du har fått hentemelding.

Lånekort

Har du vært låner hos oss, men finner ikke igjen lånekortet ditt?
Kontakt oss, så ordner vi dette.

Har du ikke hatt lånekort før, men vil ordne dette nå?
Da registrerer du deg på: ⇒https://nb.bib.no/cgi-bin/m2,og du vil dermed få et digitalt nasjonalt lånekort. Hvis du vil tilhøre Stjørdal bibliotek som låner, og kunne låne f.eks. e-bøker fra oss, må du deretter sende en mail til oss med lånekortnummeret ditt.

Digitale ressurser - det digitale bibliotek

E-BØKER / DIGITALE BØKER

Hvit b på lilla bakgrunn.

⇒Bookbites: Via appen Bookbites kan du låne e-bøker fra biblioteket. Opprett bruker, og logg inn med lånekortnummer og PIN-kode.  Last ned Bookbites fra Google Play eller App Store. I forbindelse med stenging av de fysiske bibliotek, er det nå kjøpt inn ekstra bøker både for voksne, ungdom og barn.

 

Logo Nasjonalbiblioteket

⇒Nasjonalbibliotekets nettbibliotek:  Finn digitaliserte aviser, bøker og bilder hos Nasjonalbibliotekets nettbibliotek (også kjent som Bokhylla). Alle i Norge har tilgang til det som er merket “Tilgang for norske IP-adresser” og “Tilgang for alle”.

Siden bibliotekene er stengt har Nasjonalbiblioteket åpnet opp for tilgang til flere bøker.

  • Alle elever, studenter, lærere og vitenskapelig ansatte kan logge seg inn via ⇒FEIDE for tilgang.
  • Alle andre brukere må søke om tilgang via Nasjonalbiblioteket. Informasjon om hvordan du gjør dette, finner du på ⇒nb.no/utvidet-tilgang

 

⇒Billedbokhylla:  Hammerfest bibliotek har samlet alle e-billedbøker som er tilgjengelige hos Nasjonalbiblioteket. Gå inn på ⇒lista over bøker og trykk Les e-bok for å lese boka.

 

⇒Verdensbiblioteket:  E-bøker og e-lydbøker på albansk, arabisk, bosnisk, kroatisk, serbisk, persisk, dari, somali, thai, tigrinja, tyrkisk.  For å lese e-bøker og høre lydbøker på Verdensbiblioteket.no må du ha en brukerkonto. For å lage en brukerkonto registrerer du deg med din e-postadresse. Tilgjengelig for alle i Norge.


FILM

Logo for filmbib - trykk for lenke

⇒Filmbib: På Filmbib kan du se en rekke norske kort- og dokumentarfilmer helt gratis på nett. Alt du trenger er et nasjonalt lånekort.Filmbib er tilgjengelig via nettleser og app.

FAG

⇒Idunn: Universitetsforlaget har åpnet tilgangen til Idunn, og vil være åpen så lenge bibliotekene er stengt. I Idunn finner du over 36 000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker.Her finner du faglitteratur innenfor områdene helse- og sosialfag, humanistiske fag, juss, naturvitenskap, pedagogikk og utdanning, samfunnsfag, og økonomi.

AVISER

 • ⇒Aftenposten junior: Aftenposten junior er gjort gratis, slik at alle barn får faktasjekkede nyheter om koronaviruset.
 • ⇒Klar Tale: Klar Tale er Norges eneste lettleste nyhetsavis. Stor skrift og enkelt språk gjør avisen lettere å lese enn andre aviser. De skriver om både Norge, verden, kultur og sport.
 • PressReader: Få tilgang til flere tusen norske og utenlandske aviser og magasiner gjennom PressReader. Logg inn med lånekort og PIN-kode i ⇒Meg&Mitt, og trykk deg inn på PressReader. Tilgangen varer til vanlig i 7 dager, men er under koronakrisen utvidet til 60 dager. ⇒Se hvordan du kan logge inn her.
 •  

BESØK OGSÅ

⇒Lesekroken.no: Lese- og aktivitetsside for barn. Les og lytt til eventyr på flere språk, syng med på barnesanger, fargelegg, legg puslespill og spill ordlotto. Passordet for stjørdalinger er stjørdal.

⇒Skolebibliotek.no: Oversikt over digitale tekster som nå er gratis tilgjengelige for hjemmeskole.

⇒Karanteket.no: Samleside for digitale bibliotektilbud. Har også kalenderoversikt med smittefrie litteraturarrangement.

Informasjon om koronaviruset
Kontakt oss

Har du spørsmål om hvordan du skal få tilgang til våre digitale ressurser?

Vi kan kontaktes via telefon 74 83 39 40 (tastevalg 2, bibliotek) kl. 9-15 mandag-fredag og via e-post folkebiblioteket@stjordal.kommune.no

 

 

Translate »