Venter du på Leksikon om lys og mørke? Fyll ventetiden med andre bøker fra Simon Strangers forfatterskap.

Vi tipser om flere gode bøker han har skrevet:

 

Bokforside - En fremmed i verden av Simon Stranger.

En fremmed i verden

“Fortiden finnes fremdeles” lyder første setning i Simon Strangers roman med selvbiografiske element. Tre historier flettes sammen i møtet med Sør-Afrika. 16 år gamle Noah, nederlenderen Jan van Riebeck og Simon Stranger kan nok alle ha følelsen av å være “en fremmed i verden”. På tre ulike måter, men med tilknytning til samme land. Dette er en roman om tilhørighet og opphav, om identitet og apartheid; og om å reise til den andre siden av verden for å finne ut hvem man er og hvor man kommer fra.

 

Bokforside - Det som en gang var jord av Simon Stranger

Det som en gang var jord

Hva skal til før man er delaktig i terrorhandlinger? Mikael, Rakel og sønnen Isak bor i byen som er okkupert. En høy mur sperrer befolkningen inne. Mikael er en av dem som lager den ene veien ut – en tunnel, under jorden, under muren. De drømmer om å få et bedre liv på den andre siden. Muligheten åpner seg, men Mikael må ta et valg som ikke bare får konsekvenser for sitt eget liv. Dette er en tankevekkende roman om krig, håp og lengsel, valg og tilgivelse.

 

Bokforside - De som ikke finnes av Simon Stranger

De som ikke finnes

Overalt lever papirløse mennesker, de som ikke finnes. Samuel fra Ghana vet hva det vil si å ofre alt i håp om et nytt og bedre liv i Europa, da han flyktet til Gran Canaria. Den gangen forsøkte norske Emilie å hjelpe. Samuel ble likevel funnet og tvangsreturnert. Det siste han fikk av Emilie, var en lapp med adressen hennes. Nå står han utenfor huset hennes i Bærum. Bak seg har han opplevelser ingen i dette landet vet noe om.

 

Translate »