Søk på nett

​Leter du etter noe? Nedenfor finner du lenker til utvalgte sider som kan hjelpe deg. De fleste sidene er tilgjengelige fra hvor som helst i verden, men noen krever at du er pålogget Wi-Fi “Kimen-gjest”. 

Lurer du på noe? Send oss en e-post eller spør oss i skranken, så hjelper vi deg!

Elev eller student? Sjekk ut lenkesamlingen vår for studenter og skoleelever.

Finn bøker og filmer

Biblioteksøk

Forstørrelsesglass til høyre for teksten:

Finn bøker, filmer, spill og musikk fra norske bibliotek. Bestill her, og hent på ditt lokale bibliotek. Tjenesten er levert av Nasjonalbiblioteket, og krever nasjonalt lånekort.

 

Emnesøk – barn og ungdom

Gutt i grønn genser, sitter ved et bord og leser. To bøker ligger i en stabel ved siden av. Tenkeboble ved hodet hans.

Side som gjør det enkelt å finne fortellinger som gjenspeiler emner i læreplanen for grunnskolen. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Emnesøk – unge voksne og voksne

Oransje forstørrelsesglass over grå dokumenter

Side som gjør det enkelt å finne fortellinger som gjenspeiler emner i læreplanen for videregående opplæring. Temaer som familie, oppvekst, vårt forhold til andre mennesker, til historien, til teknologien og naturen. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Film/serie og bok

Hvit stjerne på blå bakgrunn, omgitt av to røde sirkler.

Finn ut hvilken bok som ligger bak filmen/serien, eller hvilke filmer/serier som er basert på en utvalgt forfatters bøker. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Globus

En bokstabel med ei åpen bok, ligger under en blå globus.

Finn bøker og filmer om eller fra bestemte steder i verden. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Noveller og eventyr

Ei gryte med gull er plassert ved enden av regnbuen. En irsk nisse i grønne klær sitter oppi gryta, og holder ei oljelampe i hånda.

Søk etter noveller og eventyr og finn forfatteren, hvilke noveller/eventyr en bestemt forfatter har skrevet, hvilke bøker novellen/eventyret fins i, noveller/eventyr på bestemte språk, medietyper, barn/voksen. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

 

Serier og krimhelter

Rund beige bakgrunn. Mann med bart, pipe og kledd i grønt, undersøker et rødt spørsmålstegn, gjennom et forstørrelsesglass.

Få oversikt over rekkefølgen på bøker i serier. Du får også oversikt over hvilke bøker en bestemt “krimhelt” opptrer i, og hvilke serier en forfatter har skrevet. Tjenesten er levert av Biblioteksentralen.

Oppslagsverk

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell. En del ressurser har alle tilgang til, mens andre ressurser krever at du er koblet på Wi-Fi “Kimen-gjest”.

 

Ordnett

Rund og lyseblå bakgrunn, med teksten ORDNETT.NO

Ordnett er en tjeneste fra Kunnskapsforlaget, og du får tilgang til en rekke ordbøker herfra når du bruker bibliotekets datamaskiner, eller din personlige PC/mobil/nettbrett er tilkoblet Wi-Fi “Kimen-gjest”.

 

Retriever (Atekst)

Retriever atekst. Oransje fisk under teksten.

Dette er Nordens største digitale nyhetsarkiv. Det er ikke en nettavis, hvor du kan bla og klikke deg fra artikkel til artikkel. Dette er en side for de som leter etter en konkret artikkel, eller artikler om en konkret sak/person. Du får tilgang til dette på bibliotekets datamaskiner, og via Wi-Fi i bibliotekets lokaler.

 

Store norske leksikon

Strekfugl inni en runding. Svart på hvit bakgrunn.

Store norske leksikon er Norges største nettsted for forskningsformidling. Når du søker i Store norske leksikon, søker du samtidig i Norsk biografisk leksikon, Store medisinske leksikon og Norsk kunstner-leksikon.

Del