Sommerles

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje!

Fra 1. juni til 31. august kan alle som går i 1. – 7. klasse delta på ⇒Sommerles.no. Dette gjelder også de som skal begynne i 1. klasse til høsten, og de som går ut 7. klasse ved kampanjestart.

Registrer bøkene du leser mellom 1. juni og 31. august på din bruker på Sommerles.no. Du samler XP/poeng for hver leste side og går etterhvert opp i level. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, tegneseriebøker, høre lydbøker eller bli lest for av noen andre – all lesing teller og gir deg XP. Du får også poeng for å lese sommerlesfortellingen, samle kodeord og gjøre oppgaver på nettsiden.

Logo sommerles. Grønt tre

Når du når level 10, 20 og 30, får du beskjed om at du kan hente premie på biblioteket. Du kan også få kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden!

Sommerles.no er nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser, på nettsiden ⇒Sommerles.no.

For mer informasjon, sjekk ut ⇒altom.sommerles.no (eller Sommerles.no etter 1. juni).

Hvordan registrerer jeg meg på Sommerles?

For å registrere deg, går du inn på Registrer, leser brukeravtalen sammen med foreldre/foresatte og trykker «Jeg godtar brukeravtalen» for å fortsette om foresatte godtar brukeravtalen.

Du må oppgi en e-postadresse til én av dine foreldre/foresatte for å delta. Når du har registrert deg, vil de motta en bekreftelse på at du er med.

Du vil også trenge et lånenummer for å delta. Se på lånekortet ditt eller lånekortet til en foresatt. Dere kan også spørre biblioteket om å få lånekortnummer.

Kan man bruke samme brukernavn som i fjor?

Det kan man! Fant man det perfekte brukernavnet i fjor så har man det fortsatt dette året.

Glemt brukernavn / passord?

Glemt brukernavn: Når Sommerles.no er i gang, kan du fylle inn e-posten din her for å få tilsendt brukernavnet som er knyttet til din e-post.

Glemt passord: Når Sommerles.no er i gang, kan du fylle inn brukernavnet her for å tilsendt en lenke på e-post, til å endre passordet. Du kan også endre passordet inne på «Min profil» om du er logget inn.

Registrere bøker, XP og level

Når du er ferdig med en bok, søker du den opp via boksøket og registrerer den som lest. For hver leste bok får du XP (poeng) etter hvor mange sider du har lest, og du vil etterhvert gå opp i level.

Du samler opp XP på mange forskjellige måter, som ved å løse oppgaver knyttet til det nye spillet, stikke innom biblioteket for å hente ukens kodeord og ved å lese/lytte til Sommerlesfortellingen.

Når du registrerer en bok får du også mulighet til å si hva du synes om boka. Å skrive en liten bokanmeldelse er valgfritt, men alle må gi antall stjerner og krysse av for noen forhåndsbestemte kategorier, for eksempel om de synes boka var morsom, trist, spennende, kjedelig, lærerik osv.

Sommerlesfortellingen og kodeord

Sommerlesfortellingen er spesialskrevet for kampanjen av forfatter Mari Moen Holsve. Den bygger på Sommerlesuniverset fra tidligere år, og er en frittstående fortsettelse av de tidligere fortellingene. Sommerles.no har et samarbeid med Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB), som gjør at man kan velge å lytte til fortellingen heller enn å lese selv. 

Årets fortelling er delt inn i 12 kapitler, og hver uke slippes et nytt kapittel sammen med ukens kodeord. For hvert leste kapittel får man et trofé.

Kodeordene henges opp i biblioteket. Fyll inn kodeord på nettsiden for å få ekstra XP og troféer.

Hva gjør deltakere som ikke bruker internett (eller er på ferie)?

I likhet med en tradisjonell lesekampanje kan barna også registrere det de leser i skranken på et hvilket som helst bibliotek som deltar i Sommerles. Bibliotekaren søker opp deltakeren i adminområdet og legger inn leste bøker for brukeren.

Dersom brukeren ikke har en konto på Sommerles, kan bibliotekaren lage det vi kaller en “analog konto” for brukeren. Denne kontoen har ingen e-post- eller passordtilknytning, så den kan bare brukes i skranken på biblioteket.

Er du på ferie og ikke har mulighet til å legge inn bøker? Skriv opp bøkene du leser, og legg dem inn når du kommer hjem igjen.

JenteGutt

Translate »