Sommerles

Bli med på sommerens kuleste lesekampanje!

 

Fra 1. juni til 31. august kan alle som går i 1. – 7. klasse delta på Sommerles.no. Dette gjelder også de som skal begynne i 1. klasse til høsten, og de som går ut 7. klasse ved kampanjestart.

Registrer de bøkene du leser mellom 1. juni og 31. august på din bruker på Sommerles.no. Du samler XP/poeng for hver leste side og går etterhvert opp i level. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, tegneseriebøker, høre lydbøker eller bli lest for av noen andre – all lesing teller og gir deg XP. Du får også poeng for å lese sommerlesfortellingen, samle kodeord og gjøre oppgaver på nettsiden.

Logo sommerles. Grønt tre

 

Sommerles.no er nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser, på nettsiden Sommerles.no. For mer informasjon, sjekk ut altom.sommerles.no (eller Sommerles.no etter 1. juni).

Hvordan registrerer jeg meg på Sommerles?

For å registrere deg, går du inn på Registrer, leser brukeravtalen sammen med foreldre/foresatte og trykker «Jeg godtar brukeravtalen» for å fortsette, om foresatte godtar brukeravtalen.

Du må oppgi en e-postadresse til én av dine foreldre/foresatte for å delta. Når du har registrert deg, vil de motta en bekreftelse på at du er med.

Du vil også trenge et lånenummer for å delta. Se på lånekortet ditt eller lånekortet til en foresatt. Dere kan også spørre biblioteket om å få lånekortnummer.

Kan man bruke samme brukernavn som i fjor?

Det kan man! Fant man det perfekte brukernavnet i fjor, så har man det fortsatt dette året.

Glemt brukernavn / passord?

Glemt brukernavn: Når Sommerles.no er i gang, kan du fylle inn e-posten din her for å få tilsendt brukernavnet som er knyttet til din e-post.

Glemt passord: Når Sommerles.no er i gang, kan du fylle inn brukernavnet her for å tilsendt en lenke på e-post, til å endre passordet. Du kan også endre passordet inne på «Min profil» om du er logget inn.

Kan man registrere en bok før man er ferdig med den?

Du kan registrere det du har lest f.eks. den dagen. Du har valget mellom å trykke på “hele boken” eller å registrere så langt du har kommet.

EKSEMPEL:

Lest ___ av 204 sider.

Premier og digitale troféer

Ved level 10, 20, og 30, får du beskjed om at du kan hente premie på biblioteket.

Det blir premier i år også, men du må vente til 1. juli før du kan hente.

 

 

 

Mens du venter på premier, kan du prøve å samle så mange digitale troféer som mulig. Kanskje får du flere enn i fjor?

Kodeord

Kodeordene henger vi i år ved skranken på biblioteket i Kimen kulturhus. De vil i tillegg bli lagt ut her med tanke på koronasituasjonen.

Kapittel 1: KAKAOTRE
Kapittel 2: PUMA
Kapittel 3: CONQUISTADOR
Kapittel 4:
Kapittel 5:
Kapittel 6:
Kapittel 7:
Kapittel 8:
Kapittel 9:
Kapittel 10:
Kapittel 11:

Fyll inn kodeord på sommerlessiden for å få ekstra XP og troféer.

Hva gjør deltakere som ikke bruker internett (eller er på ferie)?

I likhet med en tradisjonell lesekampanje kan barna også registrere det de leser i skranken på et hvilket som helst bibliotek som deltar i Sommerles. Bibliotekaren søker opp deltakeren i adminområdet og legger inn leste bøker for brukeren.

Dersom brukeren ikke har en konto på Sommerles, kan bibliotekaren lage det vi kaller en “analog konto” for brukeren. Denne kontoen har ingen e-post- eller passordtilknytning, så den kan bare brukes i skranken på biblioteket.

Er du på ferie og ikke har mulighet til å legge inn bøker? Skriv opp bøkene du leser, og legg dem inn når du kommer hjem igjen.