Lucinda Rileys søsterserie er enormt populær, og ventetiden kan bli lang på den nye Månesøsteren. Trenger du inspirasjon til hva du kan lese i ventetiden kan kanskje disse være noe for deg?
Tips: Du kan allerede nå sikre deg plass på venteliste til den 6. søsterboken. Kom innom, send oss en e-post, eller ring om du vil stå på venteliste. (E-post: folkebiblioteket@stjordal.kommune.no – Tlf: 918 42 914)

Debutanten
Kathleen Tessaro

Kunstneren Cate får i oppdrag å vurdere maleriene i et forsømt og nedstøvet herskapshus. Her finner hun en gammel skoeske, med mange mystiske gjenstander. Tingene har tilhørt Diana Blythe, en uregjerlig debutant som skapte skandaler og knuste hjerter i Londons sosietetsliv på 20-tallet. Diana forsvant sporløst – kan Cate kanskje klare å sette brikkene riktig sammen?

Jenta som ble igjen
Jojo Moyes

Jenta som ble igjen

Engelske Liv har fått et nydelig, gammelt portrett i gave av sin avdøde ektemann. Snart dateres maleriet til tidlig 1900-tall, Frankrike. Spørsmålene ruller opp: Hvem var kvinnen på bildet, og hvordan har maleriet havnet her i England? Denne romanen vinner stort på sitt realistiske kunstmysterium, og i kombinasjon med et fengslende språk og en god dose bittersøt romantikk, burde dette være en potensiell favoritt for mange.

Under jegermånen
Diana Gabaldon

Under jegermånen

Claire er sykepleier under annen verdenskrig. Etter krigen drar hun på ferie med mannen sin i det skotske høylandet, og der kommer hun over en ring av steinstøtter. Idet hun trer inn i ringen, blir hun slynget inn i en annen tid – og havner midt i et blodig slag mellom kiltkledde skotter og engelske rødjakker – i året 1743.
Dette er første bok i Outlander-serien.

Den tidsreisendes kvinne
Audrey Niffenegger

Den tidsreisendes kvinne

Bibliotekaren Henry DeTamble har en genetisk feil som gjør at han kan reise i tid. Clare er kunstner og lager storslagne pappmacheskulpturer. Clare og Henry har kjent hverandre siden Clare var 6 år og Henry 36. De gifter seg når Clare er 22 og Henry 30. Henrys reiser i tiden kan være uten forvarsel, og han kan plutselig forsvinne til fortiden eller fremtiden på opplevelsesrike, men også skremmende og farlige reiser. Clare er den eneste som kjenner til Henrys forflytninger i tid, og livet deres sammen er intenst og annerledes, preget av dyp kjærlighet.

Alma Whittakers betydelige oppdagelser
Elizabeth Gilbert

Alma Whittakers betydelige oppdagelser

Alma Whittaker kommer til verden en vakker vinterdag i Philadelphia i 1800. Hun skal snart vise seg å være en sterk og selvstendig jente med stor kunnskapstørst. Faren til Alma var med Kaptein Cook på flere av hans oppdagelsesreiser, og har i tillegg tjent store penger på dyrking av medisinplanter. Gilbert tar leseren med på en reise som strekker seg fra London til Peru, Philadelphia, Tahiti og Amsterdam. Dette er en roman om et viktig århundre i menneskets historie, og samtidig et portrett av en kvinne som står på terskelen til den moderne tid.

Den hvite dronningen
Philippa Gregory

Den hvite dronningen

Kjærlighet og tragedie i det engelske kongehus  Storslått historie fra Rosekrigen om makt og intriger, om allianser og spill i kulissene, om kjærlighet og sterke familiebånd – og en dronning som gjør alt for å sikre sin familie. Den hvite dronningen er første bind i en trilogi om mektige kvinner under Rosekrigene (1455-1485).

Italienske netter
Katherine Webb

Italienske netter

I 1921 reiser Clare Kingsley gjennom Sør-Italia til den lille byen Gioia del Colle. Hun skal treffe igjen ektemannen som jobber som arkitekt for landeieren Leandro Cardetta. Men da Clare stiger av toget blir hun møtt av en eim av blod og frykt. Byens fattige arbeidere er på desperat søken etter jobb, deriblant Cardettas nevø Ettore som er for stolt til å be om onkelens hjelp. Møtet mellom Clare og Ettore blir skjebnesvangert, og Clare forelsker seg lidenskapelig for første gang i sitt liv.

Sommerfugløya
Corina Bomann

Sommerfugløya

I forsøket på å komme til bunns i gamle familiehemmeligheter, føres Diana til «et eksotisk landskap på Sri Lanka. Der finner hun en bittersøt spådom, en forbudt kjærlighet som aldri tok slutt, og sin egen skjebne …». Som i Rileys serie, er det også her snakk om en fantastisk og eksotisk reise for leseren, og det samme storslagne tilsnittet. Tempoet i Bomanns bøker er også ganske høyt, så her er det duket for underholdning.

Huset ved innsjøen
Kate Morton

Huset ved innsjøen

Alice Edevane er en smart, nysgjerrig og uskyldig 16-åring. Somrene tilbringes i familiens idylliske feriehus. Etter et stort selskap på midtsommeraften oppdager Alice at yngstemann i søskenflokken, lille Theo, har forsvunnet. Etter dette vender familien aldri tilbake til feriestedet sitt. Flere tiår senere lever Alice et tilbaketrukket liv i London, etter en lang og suksessrik karriere som krimforfatter. Theos sak har aldri blitt løst. I Cornwall ferierer politikvinnen Sadie Sparrow i bestefarens hytte. En dag snubler hun over feriehuset – nå forfalt og gjengrodd, forlatt for lenge siden. Huset vekker hennes nysgjerrighet. Dette blir starten på en rekke hendelser som vil bringe henne og Alice sammen og avsløre sannheter om både fortid og nåtid.

Spør oss gjerne om andre boktips også!