Student

Her finner du gode tips for deg som er student.

Pensumlitteratur

Vil du sjekke om vi har noen av bøkene du har som pensumlitteratur, bruk søkeboksen øverst på stjordalbibliotek.no. Ved å logge inn med ditt lånekortnummer og PIN-kode, kan du reservere bøkene.

Vi kan dessverre ikke ha alt av pensum- og faglitteratur, derfor låner vi inn bøker fra andre bibliotek etter ønske.  Dette kalles fjernlån, og går som regel veldig raskt og greit. Ønsker du å låne noe vi ikke har, er det bare å spørre oss i skranken, sende mail til folkebiblioteket@stjordal.kommune.no , eller sende inn bestilling via stjordalbibliotek.no/kontaktoss. Send oss da tittel, forfatter, ISBN og ønsket utgave.

 

Biblioteksøk

Via Biblioteksøk kan du selv søke etter og bestille bøker fra andre bibliotek, for så å velge å hente det her hos Stjørdal bibliotek. Dette krever nasjonalt lånekort.

 

Brukte pensumbøker

Du kan også kjøpe brukte pensumbøker på sider som Bookis og iBok.

Digitale ressurser

På siden for E-ressurser og søk finner du oversikt og lenker til flere nyttige databaser og e-ressurser. Noen av de får du tilgang til ved å være koblet til vår Wi-Fi, og andre trenger du lånekortnummer og pinkode til. (Har du ikke lånekort ordner vi det til deg i skranken.)

 

Oria

Et annet nyttig tips er å benytte seg av søketjenesten Oria.no. Oria er en søkemotor som lar deg søke i norske fag- og forskningsbiblioteks ressurser; bøker, artikler, tidsskrifter, musikk, filmer og elektroniske ressurser m.m.  

 

Helsebiblioteket

Studerer du noe innen helse kan Helsebiblioteket.no være nyttig. Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell. En del ressurser har alle tilgang til, mens andre ressurser krever at du er koblet på Wi-Fi «Kimen-gjest».

 

Eget universitet/høyskole

Besøk også hjemmesiden til høyskolen eller universitetet du studerer ved. Ofte har de et eget menyvalg som heter Bibliotek eller Litteratur hvor du finner oversikt over elektroniske/digitale ressurser, tips til oppgaveskriving og kildebruk. Her kan du også logge inn på din institusjons VPN-nettverk og få tilgang til det man normalt har tilgang til ved fysisk tilstedeværelse på campus.

Studieplasser

Her finner du informasjon om studieplasser i biblioteket.

Skoleelev

Her finner du gode tips for deg som er skoleelev.

Fordypningsoppgave i norsk (særemne)

Sølvberget bibliotek – fordypning

Sølvberget bibliotek har gode tips til oppgavegjennomføring og tema til fordypning:
https://www.xn--slvberget-l8a.no/Laering/Fordypningsoppgave

 

Senja videregående skole – fordypning vg3

Biblioteket ved Senja videregående skole har laget en temabankside om fordypningsoppgaven vg3. Her finner du tips til både litterære og språklige emner:
https://senjavgsbiblioteket.wordpress.com/

 

Deichman bibliotek – fordypning

Deichman bibliotek har temaside med tips til oppgaveskriving og fordypningsemner:
https://tema.deichman.no/

 

Kildekompasset – referanser og kildekritikk

Kildekompasset gir deg tips til referansestiler og kildekritikk:
https://kildekompasset.no/

 

Bokselskap – forfatter- og verkspresentasjoner

Hos Bokselskap ligger norske tekster som er falt i det fri, i tillegg til forfatterbiografier, periodeomtaler og tekstredegjørelser. Forfatter- og verkspresentasjonene er hovedsakelig skrevet for skoleelever:
https://www.bokselskap.no/

 

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek – tekster på nett

Finn digitaliserte aviser, bøker og bilder hos Nasjonalbibliotekets nettbibliotek (også kjent som Bokhylla). Alle i Norge har tilgang til det som er merket “Tilgang for norske IP-adresser” og “Tilgang for alle”:
https://www.nb.no/search

 

Del