Student

Her finner du gode tips for deg som er student.

Pensumlitteratur

Vil du sjekke om vi har noen av bøkene du har som pensumlitteratur, bruk søkeboksen øverst på ⇒stjordalbibliotek.no. Ved å logge inn med ditt lånekortnummer og PIN-kode, kan du reservere bøkene.

Søkeboks til Stjørdal biblioteks katalog

 

 

Vi kan dessverre ikke ha alt av pensum- og faglitteratur, derfor låner vi inn bøker fra andre bibliotek etter ønske.  Dette kalles fjernlån, og går som regel veldig raskt og greit. Ønsker du å låne noe vi ikke har, er det bare å spørre oss i skranken, sende mail til ⇒folkebiblioteket@stjordal.kommune.no , eller sende inn bestilling via ⇒stjordalbibliotek.no/kontaktoss. Send oss da tittel, forfatter, ISBN og ønsket utgave.

Via ⇒Biblioteksøk kan du selv søke etter og bestille bøker fra andre bibliotek, for så å velge å hente det her hos Stjørdal bibliotek. Dette krever nasjonalt lånekort.

Du kan også kjøpe brukte pensumbøker på sider som ⇒Bookis og ⇒iBok.

Digitale ressurser

På siden for ⇒E-ressurser og søk finner du oversikt og lenker til flere nyttige databaser og e-ressurser. Noen av de får du tilgang til ved å være koblet til vår Wi-Fi, og andre trenger du lånekortnummer og pinkode til. (Har du ikke lånekort ordner vi det til deg i skranken.)  

Et annet nyttig tips er å benytte seg av søketjenesten ⇒Oria.no. Oria er en søkemotor som lar deg søke i norske fag- og forskningsbiblioteks ressurser; bøker, artikler, tidsskrifter, musikk, filmer og elektroniske ressurser m.m.  

Studerer du noe innen helse kan ⇒Helsebiblioteket.no være nyttig. Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell. En del ressurser har alle tilgang til, mens andre ressurser krever at du er koblet på WiFi «Kimen-gjest».

Besøk også hjemmesiden til høyskolen eller universitetet du studerer ved. Ofte har de et eget menyvalg som heter Bibliotek eller Litteratur hvor du finner oversikt over elektroniske/digitale ressurser, tips til oppgaveskriving og kildebruk. Her kan du også logge inn på din institusjons VPN-nettverk og få tilgang til det normalt har tilgang til ved fysisk tilstedeværelse på campus.

Skoleelev

Her finner du gode tips for deg som er skoleelev.

Fordypningsoppgave i norsk (særemne)

Her finner du tips til fordypningsoppgaven i norsk:

 

Translate »