Studieplasser

Vi har flere steder hvor du kan sitte å lese eller studere i biblioteket:

  • ved Linnormen (aviskroken)
  • oppå Trollfoten
  • leksebuen i ungdomsavdelinga
  • små og store bord rundt om i biblioteket
  • tre studiebokser - ett stille leserom, og to for studiegrupper)

 

Reservering

Studierommene våre skal ikke brukes som møterom.

Hver gruppe kan reservere studieboksene og lokalrommet opptil tre timer per dag. Hvis dere har behov for å sitte lenger enn tre timer, og ingen reserverer rommet, kan dere selvfølgelig sitte lenger.

Det er mange som bruker studieboksene våre. Derfor ber vi om at du flytter eller avbestiller reservasjoner du ikke skal benytte deg av. Dette gjør du ved å bruke linken i bekreftelsen du fikk på e-post etter bestilling, eller ved å sende oss en e-post.

Hvis du ikke møter opp inne tjue minutter etter avtalt tid, sletter vi reservasjonen din, slik at andre bibliotkebrukere kan reservere og bruke rommet.

 

Reservasjonsskjema

I skjemaet nederst på siden velger du hvilket rom du vil reservere, når du skal ha det, og hvor lenge du trenger det (en eller tre timer). Kort tid etter innsending vil du få en bekreftelse på e-post. Der får du informasjon om tid og sted.

Hvis du ikke finner ledig tid når du velger tre timer, prøv en time. Da får du flere alternativer.

 

Studiebokser

Tankefrø og Hjerterom

Hjerterom og Tankefrø er lukka rom for studiegrupper, lesesirkler og til leksehjelp. På døra til begge rommene henger det ei liste over dagens reservasjoner. Hvis du mener at du har reservert en studieboks, men ikke ser navnet ditt på lista, vennligst kontakt skranken.

Tankefrø ligger i første etasje ved Linnormen/aviskroken, til høyre når du kommer inn hovedinngangen.

Hjerterom ligger i første etasje ved ungdomsavdelinga, til venstre for bibliotekamfiet.

 

Folkevennen

Fungerer som en stille lesesal, og kan ikke reserveres.

Folkevennen ligger i andre etasje, like til høyre når du kommer opp den grønne spiraltrappa.

 

Lokalrommet

Lokalrommet ligger i første etasje. Gå inn i biblioteket, forbi skranken og inn glassdøra langs venstre vegg.

 

I Lokalrommet finner du bygdebøkene våre, lokalhistoriske bøker og bøker skrevet av lokale forfattere. Rommet brukes av lokalhistorikere, slektsforskere og andre som er interessert i lokalmiljøet.

Mikrofilmapparatet vårt står her, og PC-en tilknyttet apparatet er bare til mikrofilmbruk. Alle kan bruke mikrofilmapparatet til å se på mikrofilm av gamle aviser. Vi har laget en bruksanvisning som ligger ved siden av apparatet, men du kan også spørre oss i biblioteket, hvis du lurer på noe.

 

 

Reservere studierom