Studieplasser

 

Vi har flere steder hvor du kan sitte å lese eller studere i biblioteket:

  • ved Linnormen (aviskroken)
  • oppå Trollfoten
  • leksebuen i ungdomsavdelinga
  • små og store bord rundt om i biblioteket
  • to studiebokser (kun gruppearbeid; reservasjon kreves)

 

Reservering

Hver gruppe kan reservere studieboksene og lokalrommet opptil tre timer per dag. Hvis dere har behov for å sitte lenger enn tre timer, og ingen reserverer rommet, er det selvfølgelig greit å sitte lenger.

Det er mange som bruker studieboksene våre. Derfor ber vi om at du flytter eller avbestiller reservasjoner du ikke skal benytte deg av. Dette gjør du ved å bruke linken i bekreftelsen du fikk på e-post etter bestilling, eller ved å sende oss en e-post.

Hvis du ikke møter opp innen tjue minutter etter avtalt tid, sletter vi reservasjonen din, slik at andre bibliotekbrukere kan reservere og bruke rommet.

 

Fyll ut reserveringsskjema

I skjemaet nederst på siden velger du hvilket rom du vil reservere, når du skal ha det, og hvor lenge du trenger det (en eller tre timer). Kort tid etter innsending vil du få en bekreftelse på e-post. Der får du informasjon om tid og sted.

 

Send oss en e-post

Du kan også reservere rom ved å sende en e-post til folkebiblioteket@stjordal.kommune.no. Da trenger vi disse opplysningene:

 • navn
 • dato og klokkeslett
 • varighet (maks tre timer)
 • bruk (studiegruppe, leksehjelp, slektsforskning e.l.)

 

Studiebokser

Hjerterom og Tankefrø er lukka rom for studiegrupper, lesesirkler og til leksehjelp.

På døra til begge rommene henger det en liste over dagens reservasjoner. Hvis du mener at du har reservert en studieboks, men ikke ser navnet ditt på lista, vennligst kontakt skranken.

 

Tankefrø

Rommet er navngitt i folkeopplyseren Ole Vigs ånd.

Tankefrø ligger i første etasje ved Linnormen/aviskroken, til høyre når du kommer inn hovedinngangen.

 

Hjerterom

Denne boksen har fått navn etter Henrik Wergelands hjem, der Ole Vig døde.

Hjerterom ligger i første etasje ved ungdomsavdelinga, til venstre for bibliotekamfiet.

Lokalrommet

I Lokalrommet finner du bygdebøkene våre, lokalhistoriske bøker og bøker skrevet av lokale forfattere. Rommet brukes av lokalhistorikere, slektsforskere og andre som er interessert i lokalmiljøet.

Mikrofilmapparatet vårt står også her, og PC-en tilknyttet apparatet er forbeholdt mikrofilmbruk. Alle kan bruke mikrofilmapparatet til å se på mikrofilm av gamle aviser. Vi har laget en bruksanvisning som ligger ved siden av apparatet, men du kan òg spørre oss i biblioteket hvis du lurer på noe.

Rommet er låst for å unngå at denne PC-en blir brukt til noe annet enn mikrofilm. Spør i skranken hvis du vil se lokalsamlinga eller bruke mikrofilmapparatet.

 

Lokalrommet ligger i første etasje. Gå inn i biblioteket, forbi skranken og inn glassdøra langs venstre vegg.

Del