Studieplasser
Dersom du er student eller trenger et arbeidsrom, har biblioteket studieplasser og grupperom. Grupperom kan reserveres på stjordalbibliotek.no/studieplasser/

Vi har mange studieplasser – ved Linnormen, på Trollfoten, leksebuen, studiebokser, Newtonplatået, og små og store bord rundt om i biblioteket. Newtonplatået kan brukes så lenge det ikke foregår undervisning eller andre arrangement der.

Det er også gratis Wi-Fi i hele kulturhuset!

Bilde av studierom Hjerterom

Pensumlitteratur
 Vil du sjekke om vi har noen av bøkene du har som pensumlitteratur, bruk søkeboksen øverst på stjordalbibliotek.no. Ved å logge inn med ditt lånekortnummer og PIN-kode, kan du reservere bøkene.

Søkeboks til Stjørdal biblioteks katalog

Vi kan dessverre ikke ha alt av pensum- og faglitteratur, derfor låner vi inn bøker fra andre bibliotek etter ønske.  Dette kalles fjernlån, og går som regel veldig raskt og greit. Ønsker du å låne noe vi ikke har, er det bare å spørre oss i skranken, sende mail til folkebiblioteket@stjordal.kommune.no , eller sende inn bestilling via stjordalbibliotek.no/kontaktoss.

Via Biblioteksøk kan du selv søke etter og bestille bøker fra andre bibliotek, for så å velge å hente det her hos Stjørdal bibliotek. Dette krever nasjonalt lånekort.

Databaser
På siden for E-ressurser og søk
finner du oversikt og lenker til flere nyttige databaser og e-ressurser. Noen av de får du tilgang til ved å være koblet til vår Wi-Fi, og andre trenger du lånekortnummer og pinkode til. (Har du ikke lånekort ordner vi det til deg i skranken.)

Et annet nyttig tips er å benytte seg av søketjenesten Oria.no. Oria er en søkemotor som lar deg søke i norske fag- og forskningsbiblioteks ressurser; bøker, artikler, tidsskrifter, musikk, filmer og elektroniske ressurser m.m.

Studerer du noe innen helse kan Helsebiblioteket.no være nyttig. Helsebiblioteket gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell. En del ressurser har alle tilgang til, mens andre ressurser krever at du er koblet på WiFi «Kimen-gjest».

Besøk også hjemmesiden til høyskolen eller universitetet du studerer ved.  De har biblioteksider med tips og informasjon som kan hjelpe deg i studiehverdagen.